Luin jutun Yle:n sivuilta sinkun nolla-ajasta. Juttu perustui Väestöliiton tutkijan, Heli Vaarasen ajatuksiin. Sivuilta löytyi tähän sinkku-aiheeseen muitakin mielenkiintoisia kirjoituksia. Sinkun nolla-ajaksi kutsutaan hetkiä tai elämäntapaa, jolloin ei ole edes mahdollisuutta tavata uutta kumppania. Sinkkuus on osalle oma valinta, osalle tilanne on sietämätön ja osalle hyväksytty "kohtalo". Taidan kuulua viimeiseen. Aiemmat epäonnistuneet suhteet saattavat pitää otettaan niin lujaa, ettei ole valmis uuteen suhteeseen. Liian pienet piirit, elämä on pelkkää työtä tai suppeassa reviirissä elämistä. Jos näistä ei halua tai ymmärrä ottaa harha-askelta, saa varmasti olla yksin. Kirjoituksessa mainittiin, että monet yksineläjät viettävät nykyään paljon aikaa omien vanhempiensa tai sukulaistensa kanssa, esim. viikonloput ja juhlapyhät. Toisaalta kyllä ajattelisin, että sinkut eivät kovinkaan usein saa kutsua pippaloihin, missä vieraat koostuvat pariskunnista. Erossa saattaa myös jäädä yksin, jos kaveripiiri on koostunut vain toisen osapuolen piireistä. Itse olen onnekas, että ystäväni miehineen kutsuvat minut mukaan juhliin ja ravintolailtoihin. Ja kunnioittavat sinkkuuttani, eivätkä kutsu jotain yksinäistä miestä mukaan siinä toivossa, että saisivat parin minulle. Kiitos siitä, se olisi sangen kiusallista :). Ja olen päättänyt, että jos joskus olen vielä parisuhteessa, sinkkuystäväni ovat aina tervetulleita mukaan kaikkiin juhliin!

Luettujen juttujen mukaan jossain nettikirjoittelussa oli tullut ilmi, kuinka monella parisuhteessa olevilla on käsitys, että sinkkuus on oma valinta. Otin muuten helvetillisperkeleellisen herneen siitä nenään. Sinkkuutta pidetään helppona elämäntapana. Saa kuulemma matkustella,shoppailla, ei tarvitse tehdä kompromisseja kenenkään kanssa. (Ja tarvittaessa vain valitaan paras mies päältä!). Voihan se hyvätuloiselle lapsettomalle sitä ollakin. Mutta tervetuloa tänne rahankiristelyn yh-laitokseen nauttimaan sinkkuudesta! En ole ehkä niitä huonoiten taloudellisesti pärjääviä, mutta ei täällä shoppailla tai matkustella milloin haluaa. Ei edes syödä sisäfilepihviä kuin muutaman kerran vuodessa. Eikä lähdetä yöhön, jos into iskee. Kaikkeen tarvitaan aina pidemmän tähtäimen suunnittelua. Ja visakin välillä vinkuu niin, että korvia vihloo...

Nolla-ajasta siis. Olen eronnut 7,5 vuotta sitten. En silloin kyllä kuvitellut olevani tässä vaiheessa vielä yksin, (vaikka vannoinkin erotessa, etten koske miehiin enää pitkällä tikullakaan). Mutta asiathan ei aina mene ihan normikaavojen mukaan. Olen tapaillut muutamaa miestä tänä aikana aina muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen. No, sitten tuli se nolla-aika. Ei juuri ollut mahdollisuutta juuri käydä missään, tai oikeastaan mitään ei voinut suunnitella. Oli muuttujia elämässä niin paljon. Sitten tuli se hetki, ettei parin epäonnistuneen suhteen jälkeen kiinnostanut uudet suhteet. Nyt olisin valmis kyllä tapailemaan miehiä, mutta ei ole kolahtanut. Lähin kontakti miehiin on lähinnä, jos sattuu kaupan kassalla jonoon vastakkaisen sukupuolen kanssa. Yöelämässä käyn harvakseltaan.Pari viikkoa sitten kyllä tanssin erään miehen kanssa kovasti. Valitettavasti nämä synttärijuhlien jatkot oli liikaa amatöörijuhlijalle. Hups, kuinkas se muisti sillain meni. Oli kauhean kiva, kun herralta tuli tekstiviesti sunnuntaina (olin sitten kai antanut numeroni). Kiva, se oli siis "Pate" sieltä Keravalta. Pakko oli hänelle myöntää, että vähän nyt muisti rakaa. Hän oli kovin ymmärtäväinen ja totesi minun olleen ihan fiksusti :).

Monella tuntuu olevan käsitys, että olen ronkeli. Mutta kun en ole. Olen kyllä laiska sikäli, etten hakeudu paikkohin, missä niitä miehiä voisi tavata. Sinne nettideitteihinhän ne kaikki yrittää minua houkutella, mutta ei oikein houkuta. Nautin yksinolostakin, vaikka joskus se tylsistyttääkin. En kuitenkaan tietoisesti hae kumppania. Uskon edelleen siihen kohtaloon. Kolahtaa, jos kolahtaa.

Kiitos ja anteeksi.

ps.Tutkija muuten suositteli nolla-ajan eläjää ottamaan etäisyyttä kaikkeen ja miettimään omia tavoitteitaan. Eli sitä itsetutkiskelua, sitä itsetutkiskelua. Suosittelen. 

tumblr_mhwfj8ixXg1rxyqj3o1_500_large.jpg